Biljana Stepanović

Biljana Stepanović je generalni direktor Business Info grupe i glavni i odgovorni urednik mesečnika Nova ekonomija.  

 

Ona je  trener za odnose sa medijima za vladine zvaničnike, kompanije, razne organizacije itd. Takođe radi i kao trener za studente na dobrovoljnoj osnovi više od 10 godina.

Organizuje razne obuke za novinare, neke od njih uz podršku Ministarstva za kulturu i informacije.

Organizovala je više od 100 različitih događaja - konferencije (uključujući regionalne i međunarodni), forume, okrugle stolove kao Business Info Group i u saradnji sa međunarodnim institucije - EU, NED, BTD, OEBS, Britanski savet, EBRD, CEI, Konrad Adenauer, Friedrich Ebert itd.

Pre toga, bila je generalna direktorka Economist Media Group, vodećeg medija grupa u oblasti privrede u to vreme. Bila je osnivač i glavni urednik mesečnika Bankar i autor i urednik časopisa nedeljni program Buđelar na TV B92, emitovan od 2005. do 2011. Nakon toga je osnovala Emisija „Ekonomija i ja“ na nacionalnom TV kanalu RTS i „Ekonomija 3“ na TV Vojvodina.

Bila je kolumnista dnevnog lista Danas.

Bila je urednik ekonomskog odeljenja TV B92 od 2004. do 2006. godine.

Pre rada na TV B92, radila je kao dopisnica iz Beograda za ekonomska pitanja za Radio Slobodna Evropa od 2000. do 2006. godine, kao i glavni urednik mesečnika CorD, na engleskom jeziku, za strane diplomate u Srbiji.

 Pre toga, radila je kao novinar u NIN-ovom nedeljniku od 1997. godine i dnevnom listu „Naša borba“ i „Borba“ iz 1987.

Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na odseku za novinarstvo.Last modified: Friday, 8 October 2021, 11:31 AM